نقد و بررسی
اسپکترومتر FT-IR برندهای معتبردستگاه: (FT-IR) اسپکترومتر تبدیل فوریه مادون قرمز
مدل: –
برند: معتبر
واژه طیف سنجی به طور گستردهای در شناسایی و اندازهگیریهای کمی و ثبت تغییرات انرژی هستهها، اتمها، یونها و یا مولکولها به کار میرود. پدیدههایی چون نشر، جذب و یا پخش تابشهای الکترومغناطیس توسط ترازهای مختلف انرژی اتمها یا مولکولهای نمونه موجب چنین کاربردهایی میشود. کاربردهای عملی روشهای طیف سنجی در مسائل شیمیایی متفاوت است اما وجه مشترک همهی آنها بر هم کنش تابشهای الکترومغناطیس با ترازهای کوانیتزهی مواد است. تابش الکترومغناطیس نوعی انرژی است که به صورت جریانی از کوانتومهای انرژی به نام فوتون در فضا با سرعت نور حرکت کرده و اشکال متفاوتی چون نور مرئی و تابش گرمایی و…. دارد. البته اشکال غیر محسوس دیگری چون پرتو X، فرابنفش و ریز موج نیز از انواع آن است. این امواج برای انتشار به محیط مادی نیاز ندارند و در خلأ نیز منتشر میگردند. با توجه به چنین ماهیتی است که شیمیدانان از این خواص برای تعیین ساختمان مولکولی، تجزیههای عنصری، یافتن ممان دو قطبی مغناطیسی و یا اثبات وجود یک پیوند شیمیایی بهره میگیرند.
طیف سنجی مادون قرمز روشی است که در آن پس از جذب تابش توسط ماده میتوان اطلاعاتی در مورد چرخش و ارتعاشات مولکول و در نتیجه ساختمان مولکولی نمونه به دست آورد. در این روش تجزیه کمی و کیفی نمونهها به صورتهای جامد، مایع و گازی امکانپذیر است. این تکنیک انتخابپذیری بالایی دارد زیرا که طیف ارتعاشی هر مولکول خاص همان مولکول میباشد.
در طیفسنجی تبدیل فوریه مادون قرمز (Fourier-transform infrared spectroscopy) یا بهطور مختصر FTIR، طیف مادون قرمز جذبی یک ماده بر حسب طول موج یا بهطور دقیقتر عدد موج بدست میآید.
بیشتر مواد نور را در بازه مادون قرمز (۷۰۰nm-۱mm) جذب میکنند و با توجه به طیف جذبی آنان میتوان به ساختارهای مولکولی آنها پی برد. در این روش برای تبدیل اطلاعات خام به طیف مورد نظر از تبدیل فوریه استفاده میشود.
0دیدگاه