نقد و بررسی
کروماتوگرافی گازی (GC) برندهای معتبردستگاه: کروماتوگرافی گازی (GC)
مدل: –
برند: معتبر
کروماتوگرافی یکی از مهمترین و پرکاربردترین روشهای جداسازی شناخته شده در شیمی میباشد. کروماتوگرافی بر اساس تفاوت سرعت مهاجرت اجزای یک مخلوط بر روی فاز ساکن در حین عبور فاز متحرک بنا شده است. سرعت متفاوت اجزای یک مخلوط در طول بستر مهاجرت ، از توزیع نابرابر آنها بین دو فاز ساکن و متحرک ناشی میشود .این مطلب توسط ضریب تقسیم نشان داده میشود: K=Cs/Cm که در آن Cs و Cm به ترتیب غلظت هر جزء در فاز ساکن و متحرک بوده و K نیز ضریب تقسیم میباشد
کروماتوگرافی گازی (GC) روشی است که در آن جداسازی اجزای مخلوط بر اساس توزیع نابرابر اجزا بین فاز متحرک گازی و فاز ساکن جامد یا مایع صورت میگیرد. فاز متحرک یک گاز خنثی مانند هلیوم، نیتروژن، آرگون یا کربن دی اکسید بوده و گاز حامل نامیده میشود. فاز ساکن نیز لایه نازکی از یک مایع غیر فرار است که به دیواره ی داخلی یک لولهی شیشهای یا فلزی تثبیت شده است. در این روش گاز حامل، مخلوط را داخل ستون حرکت میدهد و اجزای سازنده ی مخلوط، بین دو فاز در حال تعادل (گاز – مایع) توزیع میشوند. جداسازی و تشخیص اجزای یک مخلوط از کاربردهای اساسی کروماتوگرافی گازی است.
دستگاه کروماتوگرافی گازی دارای قسمتهای سیلندر گاز حامل، سیستم تنظیمکننده فشار گاز، محل تزریق نمونه، ستون کروماتوگرافی، سیستم تنظیم درجه حرارت محل تزریق، آشکارساز و سیستم ثبات میباشد.
آشکارسازهای متداول در کروماتوگرافی گازی عبارتند از :
- یونش شعلهای (FID)
- هدایت حرارتی (TCD)
- ربایش الکترون (ECD)
- نیتروژن- فسفر (NPD)
0comments